Testin: Marence

Hello!
Mul on super hea meel jagada täna oma hiljutisi ilutoodete testimisi. Viimase paari nädala jooksul on pingsalt olnud luubi alla Läti looduskosmeetika bränd Marence, mille üheks põhikomponendiks on umbes 7 meetri sügavuselt 
puhtast järveveest kogutud magevee roheline muda. Roheline muda aitab hoida naha noorusliku ja niisutatud, sisaldades bioaktiivseid elemente, mis aitavd rakutasandil varustada nt aminohappeid, B-, C., D- ja E-vitamiine, loodilikke antioksüdante ja lipiide. Lisaks aitab muda kaasa naha tervenemisprotsessile. Marcene tooted on looduslikud (sisaldavad kuni 97% loodulikke koostisosi, ka mitmeid Lätis korjatud taimi), neid ei ole katsetatud loomade peal ning pakendid on loodussõbralikud (enamus pakeneid on toodetud suhkruroost). Marcene brändilt võib leida nii näo-, keha, ja juuksetoodeteid, kui ka multimolekulaar ja bioaktiivseid tooteid. 

Kuna hiljuti otsustasin muuta oma ilurutiini näohoolduses, siis seekord valisin välja just peamiselt näole mõeldud ilutooted. Muidugi ei jäänud nimekirjast välja ka roheline muda ning pakki avades sain lisaks üllatusena veel paar vahvat toodet!
Let's go!

Minu näonahk: kuiv, tundlik, üsna vistrikuvaba 


Puhastusvaht (Cleansing Foam)

Maksumus: 14€
Hinne: 10/10

Puhastusvaht on mõeldud näo, kaela ja dekoltee puhastamiseks. Toode sisaldab rohelise muda ekstrakte, mis on rikkalik mikro- ja makro elemenitde, aminohapete ja vitamiinide poolest.  Lisaks leidub tootes näiteks kummeliekstrakti ja panthenoli. Vaht muudab naha pehmeks ja niisutavaks, lisaks on mõjub rahustavalt. Kasutamine: kanna niiskele nahale, masseeri õrnal ning seejärel loputa veega. Sobilik igale nahatüübile. 

Minu jaoks oli puhastusvaht täielik üllataja! Üldiselt olen selliste toodete, mida peab näost veega eemaldama, üsna skeptiline, kuna vesi muudab mu naha veelgi kuivemaks ja olgem ausad, sündinud tulemärgi all, ei meeldi mulle veega solberdamine. Selle tootega olen nõus aga isegi oma vannitoa põranda märjaks tegema (mida juhtub alatihti, kui ma oma nägu pesen), sest peale selle vahu kasutamist on näonahk lihtsalt niiniinii puhas, pehme ja siidine, et seda võikski paitama jääda! Esimene toode, mis peale veega pesemist ei jäta mu nahka kuivaks- uskumatu! Lisapunktid ka lõhnale, mis kerge ja värskendav ning üldsegi mitte muda järgi haisev. Lihtsalt mitte millegi üle ei ole nuriseda- suurepärane vahend millega näolt nt meigi põhja maha pesta (silmameigi võtan maha meigieemaldajaga). Samuti kiitis vahu heaks mu pere naispool! Kindlasti toode, mis kuulub ka tulevikus mu ilurutiini!

Mitsellaarvesi (Micellar Water)
Maksumus: 12,60€
Hinne: 9/10

Mitsellaarvesi eemaldab meigi ning mustuse, jättes naha puhtaks, niisutatuks ja pehmeks. Lisaks rohelise muda ekstraktidele sisaldab toode näiteks aloe verat, hüaluroonhappeid ja panthenoli, mis aitavad nahka niisutada ja rahustada. Kasutamine: kanna toode vatipadjale ja puhasta sellega õrnalt nägu ja huuled. Sobib igale nahatüübile, eriti tundlikule. 

Mitsellaarvett kasutan peale puhastusvahtu, mis aitab eemaldada viimsedki meigiriismed. Peale seda kaotab näonahk küll veidi oma siidist pehmust, kuid üldiselt säilitab endiselt oma mõnusa oleku. Lõhnalt on toode meeldiv, täpselt paraja tugevusega. Igati hea toode, mis teeb oma tööd hästi ja on meigieemalduse ja näopuhastuse rutiinis kindlasti tähtsal kohal! Tip: kasuta vatipadja asemel pehmest riidest spetsiaalseid korduvkasutatavaid meigieemalduspatju. 


Silmaümbruskreem (Eye Lifting Cream)
Maksumus: 42€
Hinne: 8/10 

Silmaümbruskreem aitab võidelda kortsukeste, paistetuse ja tumedate silmaaluste vastu nahka sügavalt niisutades ja elastsemaks muutes. Peale rohelise muda ekstrktide leidub tootes näiteks ka mere päritolu elastsiini, hüaluroonhappeid, taimeekstrakte ja Sancha Inchi omega õli. Kasutamine: Kanna toodet nahale hommikuti ja/või õhtuti silma alla. Väldi toote silma sattumist.

Ausalt öeldes polnud ma kunagi varem mõelnud vananemisvastaste kreemide kasutamise peale, kuniks oma ilurutiini ümber hindasin ja tõdesin, et ega ma enam nooremaks ei jää. Seega puht huvist ja soovist katsetada sain endale testimiseks ka silmaümbruskreemi. Kui nüüd tulemustest rääkida, siis üleöö need kindlasti ei tule, eriti arvestades mu noort vanust, kus selliseid muutusi ongi vähem näha. Seega 10 aastat nooruslikumat ilmet ma lubada ei saa. Küll aga kinnitan. et minu nahka niisutab kreem hästi ja ka tumedamad silmaalused on justkui veidi heledamaks muutunud. Lõhnalt on toode pigem loodulikku alatooniga, midagi maskuliinse ja mitte magusa lõhna armastajatele. 



Vananemisvastane eliksiir aitab võidelda näol ja kaelal olevate kortsukestega. Õli toidab, niisutab ja pingutab nahka jättes selle jumalikult sametiseks. Peale rohelise muda ekstrakti leidub tootes taimeekstakte ning omega õli. Kasutamine: Kanna näole üks või kaks korda päevas 5-7 tilka näole ja kaelale, masseeri õrnalt. 

Vananemisvastane eliksiir on samuti pigem nö männiokka lõhnaga ehk pigem maskuliinne ja looduslik, mis ei kuulu minu lemmiklõhnade alla. Ka kortsude silumise kohta on natukene vara öelda, sest see eeldab pigem veidi pikemat kasutamist ja ehk ka kortsulisemat näonahka?? See-eest on õli aga mõnusalt nägu niisutav ja rahustav. See toode on mu õhtuse ilurutiini viimane osa, mis tagab hommikuks mõnusalt pehme ja niisutatud näonaha (isegi minul, kelle näonahk muidu pigem kuiva paberiga sarnaneb). Päevaseks kasutamiseks on õli vast natuke liiga robustne ja läikiv, kuid samas äkki kreemilaadsete jumestustoodete põhjaks just hea? Ilmselt tasub proovida. Igatahes võin kinnitada, et minu jaoks on eliksiir pigem vaikne ööloom, kelle salapäraseid ja imelisi töövilju on näha hommikul! 


Kätekreem Passion (Hand Cream Passion) 
Maksumus: 9€
Hinne: 9/10 

Kätekreem niisutab ja muudab naha pehmeks. Peale rohelise muda ekstrakti leidub kreemis ka aloe verat, väärtuslikke õlisid ja köögiviljade ekstrakte. Kasutamine: kanna kreemi vastavalt vajadusele puhtale nahale ja masseeri õrnalt. Sobilik igale nahatüübile. 

Passioni kätekreem oli üks toredast üllatusest, mis mind pakki lahti tehes ootas. Kõlab juba üsna klišeena, aga kui ma tavaliselt kätekreemi ei kasuta (pole harjumust+ mulle üldse ei meeldi see rasvane tunne mis kätele jääb ja kõik muud kohad rasvaseks teeb), siis tuleb tunnistada, et õhtul enne magamaminekut on kätekreemi päris hea kasutada. Tegelikult võib seda lausa ka muul ajal kasutada, sest kreem imendub ruttu (ilmselt appihüüe mu kuiva naha poolt, mida viimasel ajal topelt antiseptikumi kasutamine veelgi kuivamaks on muutnud) ja jätab kätele meeldiva lõhna, mis liialt ninna ei tungi.


Rohelise muda seep on käsitööna valmistatud toode, mis on mõeldud nii käte kui keha pesemiseks ja niisutamiseks. Toode sisaldab rohelise muda ekstrakte, mis on rikkalik mikro- ja makro elementide, aminohapete, lipiidide, mineraalide ja vitamiinide poolest. Seepi on saadaval kolmes lõhnavariandis: sidrunhein, bergamot/patšuli ja ravimtaime. Sobilik igale nahatüübile. 

Sidrunheina seep (pakis kaks tükki) oli aga teine armas üllatus, millest sai osa lausa terve perekond, sest tassisin sellele iganädalasele traditsioonilisele saunaõhtule kaasa. Naispere oli seebist muidugi rohkem vaimustuses, eriti meeldis kõigile lõhn. Meespere see-eest jäi veidi tagasihoidlikumale arvamusele, aga millegipärast oli peale saunaõhtut ja seitset inimest tervest seebist järel vaid poolt. Teine seep jäi aga linna, mis aitab mul linnatolmust puhtaks saada, boonusena sobib see imeliselt mu minimalistliku must-valgesse vannituppa, sest ka seep on musta värvi. Ainus miinus on vaid kogus- kuidagi liiga ruttu kulub seda head kraami. 



Roheline muda on looduse poolt loodud toode, mis sisaldab endas keerukat süsteemi toimides inimese kehas rakutasandil. Muda sisaldab näiteks bioloogiliselt aktiivseid osakesi, aminohappeid, vitamiine, naturaalselt antibiootikumi, antioksüdante, lipiide, mikro- ja makroosakesi, mis aitavad hoida nahka niisutatud, terve ja säravana. Lisaks stimuleerib muda lümfi-ja vereringe süsteemi, parandab naha struktuuri, tugevdab immuunsüsteemi, rahustab keha, lõdvestab lihaseid, leevendab valu jne. Muda kasutatakse ka ravi eesmärgil, nt leevendamaks/ravimaks sinikaid, haavu, põletusi, peavalu, teatud uroloogilisi/günekoloogilisi vaevusi, psoriaasi, aknet, atoopilist dermatiiti, liigeste ja lihaste vaevusi jne. Muda mõjub eri temperatuuridel erinevalt: nt soojana lainedab veresooni ja kiirenab matabolismi, jahedana aga ahendab veresooni ja aeglustab metabolismi. Muda saab kasutada erinevat moodi, nt näo- või juuksemaskina, jalavanni tehes või lihtsalt nahale määrides.

PS! Enne rohelise muda kasutamist ravi eesmärgil konsulteeri arst, dermatoloogi või mõne muu spetsialistiga! 

Ja nüüd peategelane ise! Lihtsalt uskumatu kui palju lahedaid väljundeid rohelisel mudal on! Minu põhi kasutusalaks jääb kindlasti näomaskide tegemine, kuna ravi eesmärgil ma muda hetkel ei vaja ning kindlasti vajaks see veidi pikemat uurimist. Ka selle toote tassisin saunaõhtule kaasa, sest naisperel on saanud kombeks just nendel õhtutel näomaske teha ja meesperet sellega kas hirmutada või naerma panna. Konsistentsilt on toode selline vastikult mõnus ligane, nagu oleks tegemist vetika püreega. Lõhnalt on toode aga minu üllatuseks tagasihoidlik ja ei häiri üldse. Peale maski on näonahk puhas, kuid minu jaoks veidi kuiv ja näonahk jääb kiskuma, seega lisaniisutus on igati vajalik. Suure rasvase plussi annan pakendile, mis on valmistatud klaasist- saunas või vannitoas võib-olla küll veidi ohtlik, aga igatahes etem kui plastmassist anum! Kindlasti tahan ka omaltpoolt rõhutada, et looduslikel toodetel ravieesmärgil on oma aeg ja koht, nagu ka meditsiinitööstuses valmistatud ravimitel. 


Kokkuvõttes jäin toodetega väga rahule! Nautisin testiperioodi, mis oli mõnusalt uudne ja värskendav, sain ju lausa uue lemmiktootegi! Lisaks meeldib mulle väga kvaliteedi ja hinna suhe, enamus tooteid on tegelikult vägagi taskukohased. Ja oh nende pakendite disain, nii ilus ja sobib valatult mu vannituppa! Niisiis julget katsetamist ja avastamist magevee rohelise muda maalimas! 
Cheers! 


No comments

Back to Top