Testin: Mossa

Hello!
It's beauty time e täna testin Mossa ilutooteid, millega olen tänaseks kokku puutunud juba lausa mitu kuud! Lähema vaatluse all on näohooldustooted!
Mossa on Lätist pärit firma, mis saanud oma inspiratsiooni Põhjamaa marjadest (loe marjade kasulikkusest SIIT). Tegemist on brändiga, mille tooted on hoolikalt läbimõeldud, olles samal ajal kasulikud nii meie nahale kui ka emake looduse vastu, selle tõestuseks on toodetel ka ECOCERT/ Cosmos sertifikaat. Lisaks sellele püüdleb Mossa taaskasutatava pakendi poole.
Nüüd aga saame nende marjamaailmaga lähemalt tuttavaks!

Minu näonahk: kuiv, üsna vistrikuvaba,  hele, tedretäpiline
Mossa Taaselustav mask
Maksumus: 14,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 7

Tegemist on muraka ja küdoonia maskiga, mis parandab jumet ja ennetab hüperpigmentatsiooni, mida põhjustavad vananemine, päike ja keskkonna saastajad. Hüaluroonhape niisutab nahka, muudab selle heledamaks ühtlustades nahatooni ja võideldes varajaste vananemismärkidega. Toode sobib kõigile nahatüüpidele, soovituslik tuhmi, ebaühtlase ja pigmenteeritud naha puhul.

Minul on selle tootega vastakad tunded- mulle väga meeldib selle sädelev koostis, mis pealekandes tekitab printsessi tunde, kuid tuleb (õnneks) peale pesu maha, samuti on näonahk peale kasutamist mõnusalt puhas ja lausa krudiseb sõrmede all. Teisest küljest on seda toodet kirjeldatud kui hüperpigmentatsiooni vastase tootena, kuid hüperpigmentatsiooni alla kuuluvad ka tedretäpid, mida ma aastate jooksul olen oma nahal väga armastama õppinud ja tahaksin neid pigem rohkem välja tuua kui kaotada, seega kasutasin toodet vaid kevadisel perioodil ja igaksjuhuks jätsin kasutamise siis, kui päike intensiivsemaks muutus. Ma usun, et päriselt see tedretäppe küll ära ei võta, kuid heledamaks võib neid muuta küll.


Mossa Youth Defence Antioxidants Radiance Toner
Mossa vanusevastane antioksüdante sisaldav säratoonik
Maksumus: 11,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 9

Tootjad on kirjeldanud mustika ja muraka toonikut kui toodet, mis annab nahale energiat ja sära. Mustikas sisalduvad antioksüdandid kaitsevad nahka ja murakas sisalduvad vitamiinid aitavad taastada noorusliku jume. Toode sobib kõigile nahatüüpidele, kuid tuleks kanda puhtale nahale ning seejärel tuleks nahka ka niisutada.

Ausalt öeldes enne selle toote proovimist olin ma väga segaduses mis vahe on mitsellaarvee ja näotooniku vahel, peale vähest otsimist leidsin sellele aga lihtsa seletuse: mitsellaarvesi on mõeldud naha puhastamiseks ning meigi eemaldamiseks, toonikuga aga taastame naha loomulikku pH-taset peale puhastamise etappi ning valmistame naha ette kreemide pealekandmiseks. Paljud mitsellaarveed sisaldavad pindaktiivseid aineid, mis lahustavadki nahalt meigi ja rasu,  kuna pindaktiivsed ained lõhuvad naha kaitsebarjääri ja toovad kaasa kuivuse ja naha ärrituse, tuleks pärast mitsellaarvee kasutamist kasutada omakorda toonikut või loputada toode maha veega.

Mul on olemas kodus mõlemad tooted, kuid pean tunnistama, et silmameigi võtan maha tavaliselt meigieemldajaga ning ülejäänud näo puhastan enamasti ainult toonikuga (ma ei kasuta jumestuskreemi, vaid ainult bronzerit ja highlighterit, seega on näonahal ka vähem meiki), täismeigi korral kasutan ka mitsellaarvett. Mossa toonik meeldib mulle väga, minu meelest saab nahk puhtaks ja ei ole ärritunud, jääb mõnus ja puhas tunne, sellest on saanud toode, mis kuulub kindlasti minu igapäeva ilutoodete hulka!



Mossa  Glow Cocktail Illuminating Anti-pigmentation Serum
 Mossa sära andev seerum
Maksumus: 13,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 8

C-vitamiiniga rikastatud muraka ja küdoonia seerum parandab jumet ja ennetab hüperpigmentatsiooni, jättes naha klaariks ja siidiseks. Kõrge molekulaarmassiga hüaluroonhapped niisutavad sügavalt ja kaitsevad nahka keskkonnakahjustuste eest. Soovituslik tuhmi, ebaühtlase ja pigmenteeritud naha puhul, sobib kõikidele nahatüüpidele.

Kuna tegemist on jällegi tootega, mis võivad mõjutada ka mu tedretäppe, siis kasutasin toodet rohkem kevadisel ajal. Tegemist on mõnusalt sädeleva tsitruselõhnalise seerumiga, mis jätab ka nahale kerge sädeluse, samuti muudab toode naha mõnusalt pehmeks ja niisutatuks. Kuna käes on suvine aeg ja nägu nii palju niisutust ei vaja, siis hetkel on mul seerumi kasutamine tahaplaanile jäänud, sest vastasel juhul tekiksid tooteid koos kasutades mul üksikud vistrikud, siiski usun, et talvisel perioodil on seerumi+ näokreemi kasutamine vajalik ja siis ole ka tedretäppide teema probleemiks!



Mossa Vitamin Coctail Intense Rehaydration Energising Day Cream 
Mossa sügavniisutav päevakreem
Maksumus: 16,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 9

 Küdoonia ja vaarika päevakreemil on intensiivne viis ühes toime, mis niisutab koheselt nahka.
1. hüaluroonhape aitab kuivusest tingitud kortse täita ja siluda ning parandab naha niiskustaset;
2. looduslikud õlid kaitsevad nahka kuivuse eest;
3. C-vitamiin stimuleerib kollageeni sünteesi, hoides ära kortsude teket ja parandades naha tekstuuri;
4. antioksüdandid stimuleerivad rakkude uuenemist ja tugevdavad näokontuure.
5. ​marjadest pärinevad vitamiinid elavdavad rakke, mis muudab naha säravamaks.
Toode on sobilik kõikidele nahatüüpidele, eriti kuivale nahale.
 
Jällegi üks toode, millega väga rahul olen ja on saanud minu igapäeva ilurutiini osaks. Kreemil on mõnusalt marjane, magus (kuid mitte liiga) ja värskendav lõhn. Tekstuurilt on kreem üsna kerge, mille kergus kandub edasi ka näonahal, lisaks sellel niisutab toode väga kiiresti ja korralikult. Talveperioodil sobib kasutamiseks koos seerumiga!


Mossa Päikesekaitsekreem SPF20 näole ja kehale
Maksumus: 15,49€ (Kaubamaja)
Hinne: 5

Loodusliku sertifikaadiga pärjatud päikesekaitsekreem (SPF20) astelpajuga kaitseb nahka kahjuliku UV-kiirguse eest koheselt. Siidine ja niisutav koostis sisaldab rikkalikult beetakaroteeni, omega rasvhappeid, vitamiine ja antioksüdante, mis imendub kergesti ja sobiv kasutamiseks ka lastele. Toodet võib kanda näole ja kehale. 

 Kuna päike armastab mind kohe eriti palavalt, siis ei ole päikesekreemid mulle võõrad. Nähes SPF20 kreemi olin alguses üsna skeptiline, kuna ma ise olen siiani kasutanud SPF50 kreeme, tõsi seda küll ainult rannas olles või mõnel muul ekstreemsel juhul, seega otsustasin SPF20 päikesekreemi kasutada igapäeva tingimustest ja pean tõdema, et ära ma ei põlenud. Kuigi mulle tundub, et kaitse töötab on mul natukene nokkida mujal: 1) kreem on üsna paksu koostisega (tõsi SPF50 kreemide puhul olen palju hullemat näinud), ma tundsin kuidas mu nahk ei hinga ja jalad hakkasid higistama, mis ei ole palaval suvepäeval just parim asi, 2) see on küll maitse küsimus, aga mulle ei meeldi toote lõhn, seda on minu jaoks väga raske seletada, aga tal oli kergelt selline jahu- ja piimataigna lõhn. Siiski usun, et kõik on vaataja (katsetaja) silmades (kogemustes).


Ja sellised olidki minu katsetused Mossa ilutoodetega, mul on äärmiselt hea meel, et sain sellise vahva brändi tooteid proovida! Loodan, et ka teie leiate nendest marjastest toodetest endale meelepärase!
Cheers!

1 comment

Back to Top