Next Stop: Heraklion (Crete)



Hello!
Aeg on selle kuu viimaseks reisipostituseks! Ma tean, neid on viimasel ajal kohe eriti ohtrasti olnud, aga kuna mu muu sotsiaalse eluga siin linnas on nagu on, siis tahan vähemalt reisimisest võtta nii palju kui saab ja seega on ka reisipostitused eriti tihedad külalised. Niisiis raputagem maha endalt külm vihm ja olge valmis üheks päikesevannis Kreetal!

Asukoht:
Heraklion, Kreeta

Reisi kestvus:
Kuigi veetsin linnas 2 ööd, siis tegelikkuses tutvusin linnaga vaid ühe päeva.

Sihtkohta reisimine:
Esmalt jõudsin Heraklioni Ellinairi lennuga (nagu ikka Thessalonikist). Ausalt öeldes ootasin  sellelt firmal rohkem, sest  teadsin, et seal saab tasuta süüa! Kuna lend oli aga umbes tund pikk, siis ilmselgelt  peale kommi, küpsise ja joogi midagi muud ei pakutud, sest nii lühikese lennuajaga rohkemat ei jõuagi, kahjuks tulin  selle peale natukene liiga hilja. Samuti ei meeldi mulle Ellinairi puhul, et online check-ini saab ette teha vaid 23h enne lendu ning sedagi tavaliselt vaid siselendude puhul, kuid üldiselt on nende piletisüsteem täitsa hea, näiteks erinevalt Ryanairist ei pea Ellinairi e-pileti jaoks olema eraldi appi, nagu ikka pole Ryanairi app windowsi telefonidele levinud (ausalt, mis üldse on?) ja see teeb minu jaoks olukorra üsna tülikaks, samuti annab Ellinair võimaluse valida istekohad tasuta! Mulle meeldis ka kena teeninus ja kiired sabade liikumised lennujaamas. Edasi-tagasi piletid maksid kuskil 70-80€ kandis (ühed kallimad, mis siin soetanud olen) ning hinna sisse kuulus ka 20 kg tasuta pagasi omamise võimalus. Lennujaam on kesklinnast umbes 20 minuti bussisõidu kaugusel, linna liikusin ma ausalt öeldes esimese ettejuhtuva bussiga, milleks osutus buss nr 8, siiski peaks õige lennujaama buss olema tähistatud number ühega. Pileti hinnaks bussi peal on 2€ ning kioskist ostes u 1,20€.
Teine kord saabusin Heraklioni Rethymnost, bussipileti hinnaks väidab internet olevat 8,30€ (kas tõesti nii palju?), mina mäletan rohkem nagu midagi 6-7€ kanti, samas võin midagi väga kergelt sassi ajada. Sõit kestis umbes 1,5h ning viimaseks peatuseks Heraklionis on vanalinna kõrval asuv bussiterminal A. Ajakava kõikide tähtsamate busside kohta leiab SIIT.

Kohalik eripära: 
Minu jaoks oli Heraklion justkui Kreeta pealinn, mis erines üpris palju Chaniast ja Rethymnos, tegemist oli kuidagi rohkem... linnaga ja vähem idüllilise kohaga kui seda teiste linnade vanad sadamad ja kitsad vanalinnade tänavad pakkusid. 

Majutus:
Ka Heraklionis tuli võtta tänu soodate hostelite puudusele üks natukene korralikum korter. Nagu nimigi ütleb asus City Center Studio kesklinnas või noh, minu jaoks rohkem ikka nagu vanalinnas, kõigest vaid mõned sammud vanalinna südamest, lõvi purskkaevu juurest. Kohake ise oli väike aga hubane, kõik vajalik on seal olemas (isegi õli ja sool, mida paljudes korterites pole) ning külalisi ootas mõnus tere-tulemast kingitus kommide, rosinate ja väikse  oliiviõli pudeli näol. Minuga vestelnud töötaja/omanik(?) oli väga lahke ja jättis meeldiva mulje, lisaks sellele oli ööbimiskohas väga põhjalik teejuht, mis sisaldas infot nii Heraklioni kui ka teiste suurtemate linnade vaatamisväärsustest. Kaks ööd maksis kokku 64€, kuigi Booking.comis oli suurelt kirjas 54€, siis tegelikult lisandus juurde ka 10€ koristustasu (kohalik poliitika, milletõttu ei pidavat saama seda kohe hinnale lisada), mida ma varem ei märganud lugeda, seega oli tegemist üsna kalli majutusega, kuid need vist ongi topelttoa valud. Lisaks sellele ei suutnud ma telekat raadioprogrammilt televisoonile ümber lülitada (kahtlustan, et seal polnudki sellist võimalust) ning seinad kostusid päris hästi läbi, ka toaletiga esines kergeid äravoolu probleeme. Kohapeal sai tausta vaid sularahas, eelnevalt arvelt raha maha võtmise võimalust ei olnud. Kuigi korter oli täitsa asjalik ja asukoht super, väärib see minu silmis 10-st siiski vaid 6 punkti.

Vaatamisväärsused:
Ka Heraklionis asusid enamus vaatamisväärsused vanalinnas, kus ma üsna sihitult ringi jalutasin ja õigetel kohtadel ennast leida lasin. Minu lemmikuteks ja ka ühtlasi kõige tähtsamateks kohtadeks pean sadams asuvalt kindlust, kust pidi linnale hea vaade olema, kahjuks suleti see (vähemasti laupäeval) juba kell 15.00 ja nii tuli mul ehitist vaid väljastpoolt uudistada. Samuti meeldisid mulle vanalinna südames asuv Morosini lõvi purskkaev ning sealt mitte kaugel asuv Bembo purkkaev. Kindlasti tasub läbi põigata ka Agios Minase kirikust, peale väga ilusa arhitektuuri võib seal näha ka inimesi hulganisti ikoone musutamas, ma võtsin asja veidi rahulikumalt ja piirdusin küünla süütamisega, mida ma tegelikult tavaliselt ei tee, aga see koht kohe kutsus.
Kõige tähtsam vaatamisväärsus Herklionis (või selle lähedal) on (kunsti)ajaloo tundidest õpitud Knossose palee. Kohalik sõbranna andis vihje, et Euroopa Liidu liikmesriigi õpilaskaardiga saab sinna ja paljudesse teistesse muuseumidesse üle Kreeka tasuta sisse. Oh well, kahjuks nad millegipärast ISIC-t ei aksepteeri, Kreeka õpilaskaarti pole ma siiani saanud ning Tšehhi oma pidasin kõigi eelduste kohaselt (arvasin, et saan Kreekast uue) targemaks koju jätta. Seega tuli mul välja käia häbiväärsed 8€, mille eest sai näha mõnda huvitavat seinamaali ja hunnik varemeid. Ärge saage minust valesti aru, minu huvi sinna minna oli suur (muidu poleks ma selle eest ju maksnud), aga mulle tundub, et 8€ on natukene liige palju küsitud, siiski on mul hea meelt, et selle tugeva ajaloolise koha ka oma silmaga ära nägin. Kohapeal on võimalik võtta ka giide, kuid mul pole halli aimugi palju nemad raha küsivad või kui kaua tuur kestab, kindlasti on see tundivalt rohkem informatiivne variant kui ise ringi käia, kuigi pikad ja informatiivsed infotahvlid on igal pool olemas. Knossosse läheb buss vanalinnast ning bussiterminal A kõrvalt (ja mõnest vanalinna bussipeatusest veel), edasi-tagasi pilet maksab 3,70€, bussid sõidavad sinna u iga 20 minuti tagant ning sõit võtab aega u 40 minutit. 

Söögikohad: 
Esimesel õhtul oli mul kindlaks plaaniks süüa oma korterikeses pitsat, esimene koht, mis pitsat pakkus osutus peatänaval olevaks La Bussola söögikohaks. Kesklinnale kohaselt maksis kõige tavalisem juustupitsa Margherita 7€ (tavaliselt võiks selle hinnaks jääda 4-6€) ja üsna kehvake oli teine, kuidagi väga väga soolane.  
Xenia, minu kohalik sõbranna viis mind kakod jooma Central Parki, mõnusalt uhke kohake, kus minu jaoks oli liiga palju rahavast (tegemist oli laupäeva õhtuga) ja liiga šokolaadine kakao, kuid siiski oli tore maha istuda ja kõik jutud ära rääkida. Kuna tegemist oli samuti kesklinna kohaga, siis otsustasime süüa hoopis vaiksemas ja mitte nii uhkes kohas nimega Hovoli (ΧΟΒΟΛΗ), selle-eest sai seal vaid 3€ eest maailma suurimad Gyroseid, ma jaksasin reaalselt vaid poole ära süüa, aga oioioi kui hea see oli! Kindlasti hüpake läbi, asub Arheoloogia muuseumi lähedal vanalinnas.

Vaba aeg:
Nagu eelmises postituses mainisin, siis Heraklionis asub üks suur Arheoloogia muuseum, kust leiab esemeid nii Vana-Kreeka, Vana-Rooma kui ka Minose kultuurist. Talviti on täiskavanutele (mitte õpilastele või noh, ISIC kaardiga tudengitele) pileti hinnaks 5€ ja suviti 10€, selle lihtsa vahega, et suviti on avatud ka muuseumi teine korrus, kus asuvadki Vana-Rooma esemed, seega oli mul au näha vaid kreeklastega seotud ajalugu.
Peale kaunite randade ja Vana-Rooma kultuuri jäid mulle kättesaamatuks ka kaunid koopad, kuna osad neist on talviti suletud ning teised (loe: kõik) asuvad lihtsalt nii kaugel, et sinna jõudmiseks on vaja kas autot või kell 5 hommikul minevat bussi. Piltide järgi tundusid mulle kõige põnevamad olevat Melidoni (talvel suletud); Zeusi e Dictaeani (talviti avatud 8-15.00) ja Sfendoni koopad (talviti avatud 10.30-14.00), lugesin teiste kogemustest, et koopad võidakse sulgeda ka varem. Küllap siis lähen mõni teinekord kas samasse või kuskile teise kohta, sest Euroopas on piisavalt riike, kes nõnda kauneid koopaid omavad.

Tadaaa! Ja läbi saigi see pikk novembrine reisutee läbi!
Suur suur aitäh Sulle, kes Sa võtsid vaevaks kõik selle läbi lugeda, mul on selle üle äärmiselt hea meel! Jah noh, kes ei viitsinud, siis pole ka hullu, vast leivad nemad lohtust piltidest või siis mu tuleviku moe- ja ilupostitustest.
Näeme juba varsti!
Cheers! 


Hello!
It's time for the last travel post of this month! I know, there has been a lot of them, but as my other social life in this city is like it is, then at least I'd like to travel as much as I can and also talk about them. So say goodbye to autumn rain and be ready for a sunny trip to Crete! 

Destination:
Heraklion, Crete

Duration of Trip:
Although I spent there 2 nights, then actually I looked around only one day.

Travelling to Destination:
In the first time I arrived to there from Thessaloniki with Ellinair plane. I honestly waited a bit more, because I knew that there will be free food, but as the flight was only one hour long, then they served only candies, cookies and drinks. It's actually logical because they don't have time for other things, but I didn't think about it. Also I didn't like that they online check-in is opening 23 h before the flight and mostly it is active only for domestic flights. But in general I liked they ticket system, for example there's no app for e-ticket (just show the pdf file) like Ryanair has, as usually there's no app for Windows Phone, so for me it is quite annoying, also Ellinair offers to choose the seat for free! I also liked Ellinair nice staff and the arrangement in airports, the queues moved very fast. Both way tickets costed around 70-80€ (I guess the most expensive ones what I have bought in here) and it included also 20 kg free luggage. It took around 20 minutes by bus to get from airport to city center, I just took the first random bus which went near to bus terminal A, it was bus number 8. But as I understood then the right bus should be bus number 1. The one way ticket which I bought from bus driver costed 2€, from kiosk it should be around 1,20€.
At the second time I arrived to Heraklion from Rethymno, Internet says the the bus tickets costed 8,30€ (really, so much?), I remember more like 6-7€, but I can mess it up very easily. It took around 1,5 hours and the last stop was the bus terminal A, which is next to old town and port. Timetable about all the main buses in HERE.

About Local Life: 
For me Heraklion is like the capital of Crete, it's quite different from Chania and Rethymno and looks more like.... city, it's is much less romantic because it doese'nt offer such old ports and narrow old town streets like the others did, but it's still a nice place. 

Accommodation:
Thanks to lack of cheap hostels it was my second time on that trip when I took an apartment. As already the name City Center Studio says then it's location was in city center, well for me it was more like in old town, a couple of steps from the lion fountain which is the heart of the old town. The place was cozy, there were all the important things (even oil and salt, which a lot of apartment doese'nt offer), also I got a super nice welcome gift- candies, raisins and olive oil. The owner/worker with whom I met was super friendly and nice, in the room I had also a travel guide about all the biggest cities in Crete. Two nights in there costed 64€, although in Booking.com I saw the price as 54€, but actually they asked 10€ for the cleaning (thanks to local policy they can't add it straight to price), they said it was written in booking page also, I just didn't paid enough attention. So it was quite expensive place, but I guess this is the bad side of being alone in double room. Also I could't switch the TV from radio program to TV program, I assume that there just weren't any. I head a lot of noise from outside, there were a little problems with toilet and it was only possible to pay in cash. Although the location was super and apartment was nice, I am still giving 6 point from 10. 

Sightseers:
As in many cities then also in Heraklion most of the sightseers were in old town, where I walked quite randomly and let my inner voice to lead me to the right places. My favourite and also the most important places were the fortress, where should be a nice view to town, unfortunately I got there too late, because they closed at 3 pm (at least on Saturday), so I saw it only from outside. I also liked the old town's heart  Morosini Lion fountain and the Bembo fountain, which isn't far from the first one. I also recommend to go to church of Agios Minas, besides beautiful architecture there's probably some people who are kissing icons, I took it a bit less serious and just lighted a candle, which I usually don't do, but at this time it felt right.
The most important place in Heraklion (or near of that) is the Knossos Palace, which I know already from my (art)history classes. My local friend gave me a hint, that with EU country student card the entrance to the there and to a lot of other museums all over the Greece is free. Oh well, sadly they don't accept ISIC student cards (which is the main one in Estonia), I don't have Greek one and I left my Czech Republic one to home, because I thought that I will have the Greek one. So I payed 8€ to see a couple of paints and a lot of ruins. Don't get me wrong, I really wanted to see that place (otherwise I wouldn't pay that money), just 8€ seems a bit too much for me. But I still am super happy that I saw this important ancient place. There's also possibility to take a guide, I have no idea how much their tours costs or how long it takes, but I guess it's better option than just wondering around, although there's a lot of information boards. The bus to Knossos goes from the stop which is next of bus terminal A (and from other old town stops,too), both ways ticket costs 3,70€ and they are going around every 20 minutes, one ride takes around 40 minutes.

Place to Eat:
In the first evening I wanted to eat pizza in my new apartment, so the first pizza place which I found was called La Bussola, as it's on the main street then the most usual Margherita cheesepizza costed 7€ (usually it should be around 4-6€), I must say I didn't liked it because it was very salty.
Xenia, my local friend took me to drink hot chocolate to Central Park, it was a nice fancy place, where for me were too many people (it was a Saturday evening) and there was way too much chocolate in my drink (I just don't like too much chocolate), but I really enjoyed the time in there because I had such a nice company with me. As it was also a city center place, then we decided to eat in much less fancy and more quiet place called Hovoli (ΧΟΒΟΛΗ), in there I got the world biggest Gyros which costed only 3€, I literally was able to eat only half of it and omg how good it was! So for sure go to there, it's near of Archaeological Museum!! 

Free Time:
As I said in the last post, then in Heraklion there's a one big Archaeological Museum, where are items from Ancient Greece, Ancient Rome and from Minos culture. In winter time the ticket for adults (or for students who has the ISIC, because they also don't accept it) is 5€ and in summer time 10€, the difference is that on summer time the second floor, where are the Ancient Rome things, is also opened, so unfortunately I saw only the Greek things. Besides of the beautiful beaches and Ancient Rome department I also didn't see wonderful caves, because some of them were closed because of winter time and all of them were too far away, so I needed a car or the bus which was going at 5 in the morning. By the photos my favourites are Melidon's (closed on winter time); Zeus'/ Dictaean's (on winter opened from 8 am to 3 pm) and Sfendon's caves (on winter opened from 10.30 am to 2 pm). I read that sometimes they close caves earlier. So I guess I will go to those places or to some other caves in some other time, Europe is full of nice caves, so I will see some of them for sure! 

Tadaa! And the last November travel post is over!
A big thank you to for reading it all, I am so happy about that! And well, for the ones who didn't read, I hope that they liked the photos or they will like my future fashion- and beauty posts.
See you soon!
Cheers! 

No comments

Back to Top