#MINUKUU- KOKKUVÕTE

Hello!
September on möödunud linnutiivul ja ühes sellega ka #minukuu väljakutse. Täna võin julgelt öelda, et #minukuu väljakutse oli selle aasta üks parimaid otsuseid üldse! Ma tunnen ennast juba nii palju paremini, õnnelikumana ja enesekindlamana. See muidugi ei tähenda, et kõik muremõtted oleks kadunud ja soovid üleöö täiunud, kuid kindlasti on mul palju rohkem jaksu mõlemaga tegeleda.

Need, kes mind ka Instagramis jälgivad, said storyde vahendusel minu tegemistega jooksvalt kursis olla. Samuti jätan kõik sellega seotud ka highlightside alla, kust vajadusel saab inspiratsiooni ammutada. Selles postituses annan aga ülevaate sellest, kuidas eesmärkide täitmine kulges.
Here we go! 


1) Füüsiline aktiivsus
*Fit With Mona kodused treeningud. Kuna eelnevalt olin nende järgi trenni teinud juba kolm kuud, siis minu jaoks oli seda osa lihtne jälgida. Muidugi tuli kergeid tagasilööke, nt mõni õhtu olin liiga väsinud ja ei suutnud 100% keskenduda, kuid üldpildis on tänaseks pea 4 kuud treeninguid täis tiksunud! Lisaks sellele võtsin ette ka jalutuskäike, et viibida rohkem värskes õhus ja vähemalt pooled korrad nädalas norm sammud täis saada. Super! 


*Toitumine e 28 day Nutritition Challenge. Kindlasti üks raskemaid ja väljakutsuvamaid ettevõtmisi. 
Ausalt öeldes mulle tundus, et vähemalt 1/3 kuus olnud tundidest kulus mul trenni tegemisele või söögi valmistamisele. Arvestades seda, et varem valmistasin endale heal juhul ühe toidukorra nädalas, siis tunduski alguses igaks päevaks kolme toidukorra valmistamine aeganõudev. But I did it, karbimajandus ja food prep oli täies hoos- toidukarbid käisid kaasas nii Idas, Tartus, juuksuris, tööl kui sõbrannade juures. Kuu jooksul sõin 3 korda lubatud cheat meali ning ühel nädalavahetusel libastusin veidi rohkem, kuid suures pildis tagasin oma kehale vajalike toitainete kättesaadavuse. 
 
Mis ma sellest õppisin?- Kindlasti rohkem uusi toiduaineid proovima (kodujuust, kreeka jogurt, avokaado, külmutatud köögiviljad) ja erinevaid kokku kombineerima (kohupiim kaerahelbe pudruga, kohupiima pannkoogid jne). Süüa õppisin tegema ja söögi tegemist isegi nautima. 

Mis muutus?- Üks esimesi asju, mis tähele panin, oli maitsemeele muutus, eriti oli tunda seda peale toitumiskava lõpetamist, kui sõin oma tavapärast lemmikjäätist- appi kui magus see oli! Teine väga positiivne muutus toimus kehas- see lame kõht, mille nimel ma kolm kuud olin töötanud, saavutasin nüüd vaid kahe nädala korraliku toitumisega- amazing. Üldine olemine oli ka muidugi  kergem, ei olnud sellist pidevat rasket tunnet kõhus ja ka osad terviseprobleemid taandusid. Energia osas ei ole ma päris kindel, energiat oli küll, aga arvan, et selles mängis rolli pigem puhkus ja emotsionaalne tasakaal.


*Bachata. Ma olen viimased 10 aastat vahelduva eduga tantsinud oma põhitantsurühmas ning mõned aastat selle kõrvalt ka rahvatantsu tundides käinud. Bachata oli sellesse sügisesse kui hea ja värskendav tuuleiil, mis tekitas minu jaoks kuidagi uue hingamise ja pani mõistma, et nii palju põnevaid stiile on veel tantsumaailmas proovida ja õppida! Love it, aga vahepeal on natuke raske ka. 


*Korralikult magamine. Nendest neljast punktist panin sellele kõige vähem rõhku ehk kindlat kellaaega voodisse minekuks ei seadnud, pigem proovisin keha kuulata. Kuna teisi harjumusi muutes väsisin õhtuks kiiremini ära (ma tavaliselt totaalne õhtuinimene ehk kell 10 õhtul alles saan tegemistega hoo sisse), siis nii pool kogemata sai ka see eesmärk täidetud, kuna tegelikult sellele osale nii suurt rõhku ei pannud. Siiski õppisin tegema ümber oma ajakava ning võtma aega rohkem endale, toidule ja trennile, seega kodusveedetud aeg aitas samuti puhkamisele kaasa. Ka peale raskeid tööpäevi sundisin ennast rohkem magama, mis kokkuvõttes andis rohkem energiat ja motivatsiooni.


2) Vaimne tervis
*Naiselikkuse väljakutse. Esimene kuu kolmest väljakutse kuust on möödunud, tegelesime peamiselt uskumuste ja harjumustega. Lihtsalt imeline, kuidas iga nädalaga avastan ja märkan uusi põnevaid vaatenurki elule ja sellele, kuidas mingid laused, mälestused, uskumused ja harjumused mind mõjutanud on ning kuidas nüüd saab nendest omakorda lahti lasta ning muuta. Just eile õhtul kõndisin koju ja siira rõõmuga tundsin kui tänulik ma selle teekonna eest olen! Kui tänulik olen oma pere, sõprade ja kodu eest! Ja kui palju usku on mul taas enesearmastusse ning positiivsesse eluviisi!  Mul on siiralt hea meel, et selle imelise naistegrupiga liitusin, ootan põnevusega järgmist kahte kuud ja ehk suudan siis ka vähe suurema ja põhjalikuma postituse enda teekonnast kirja panna. 

*Psühholoogi/pereterapeudi külastus. Üks väheseid eesmärke, mis mul see kuu täitma jäid ja sedagi minust olenematutel põhjustel. See-eest saab selle teemaga aga järgmisel kuul edasi minna. 

 
 3)Enda hellitamine.
Ma pole endale vist kunagi nii palju hellust jaganud ja lõbustusi lubanud, kui sellel kuul ja ma nautisin seda täiega! Kavatsen ka edasipidi sellise mõtteviisi juurde jääda, sest ma väärin lihtsalt parimat! 

*Osta endale lilli. Ma ostsin ise endale lilli, lausa kaks korda. Esimene kord ühelt väga armsalt vanamemmelt, kes müüs kauneid põllulillede kimpusid pea olematu raha eest. Vanemad inimesed on alati üks mu nõrku kohti olnud, niisiis valmistas mulle just tema käest lillede ostmist just eriti suurt rõõmu. 

*Luba endale midagi mida oled kaua tahtnud. Ka neid asju oli rohkem kui üks. Hetkel meenuvad näiteks Hella Hair scrunchie, Fennecfiti dresside komplekt ja PUR küünal. Sellist põhimõtet olen ma tegelikult juba üsna mitu kuud jälginud, kus iga kuu luban endale midagi ihaldusväärset! 


*Mine reisile. Esialgne mõte oli tegelikult minna Riiga, aga jällegi minust mittesõltuvatel asjaoludel tuli see reis edasi lükata ning selle asemel tegin pika nädalavahetuse hoopis oma ühes lemmiklinnas Tartus. Kus jõudsin näha ära Lõuna- Eesti sõbrad, käia lemmikkohvikus ning uudistada tagurpidi majas, Vanemuises ja V-SPAs. See reis aitas ka mul mõned küsimärgiga mõtted üsna selgeks mõelda, niiet igati kordaläinud reis. 


*Mine teatrisse/SPA-sse/lõbustusparki. Did it all! Teatris ja SPA-s käisin Tartu reisi ajal, lisaks juurde ka üks comedy show õhtu. V-spa oli samuti üks nendest kohtadest, kuhu minemisest ma pikki silmi ootasin ja teadsin, et ühel päeval ära käin ja ma ei pidanud pettuma, minu arvates üks parimaid SPA-sid, mis meie kodumaa pakub. Lõbustusparki läksin aga koos oma parima sõbrannaga, kui tegime ühe romantilise tüdrukuteõhtu, kuigi lõbustuspargis oli pigem hirmus kui lõbus oli meil siiski väga meeleolukas õhtu! 


*Vii iseennast datele. Nagu ma seda ka #minukuu eesmärkide postituses mainisin, siis sellise mõtte andis mulle mu terapeut ja juhendaja Kati, kes rääkis seda juba BBTRS seansside ajal. Näiteks aitab see naistel tuua väljas endas ka mehelikkuse poolt ning üldse on see väga huvitav kogemus. Olete te kunagi üksi väljas söömas käinud? Või kinos? Mina olen näiteks korduvalt. Alguses tundub hirmus ja imelik, aga tegelikult on vahelduseks väga nauditav, põnev ja minu puhul kasvatas ka enesekindlust. Aitab väga hästi ka selliste olukordadele puhul, kus tahad midagi teha, aga teistega ei saa aega klappima- sa ju ei pea sellepärast jääma ilma nt filmist või etendusest, mida väga tahaksid näha, aga teistele ei ole aga huvi või tahtmist näha? 


*Lase enda eest hoolitseda. Oppaaa, selles osas lasin ka täitsa vabaks. Kulmude ja küüntehooldus on tegelikult mu igakuised ilurutiinid, just arutamine mu imelise kulmumeistri Liisaga, et olen tema juures juba kaks aastat käinud ja ega ma tegelikult kedagi teist ei olegi nende ligi laskunud (v.a oma teismelise iseenda väga mitu aastat tagasi). See kuu käisin aga ka juuksuris ja mitte lihtsalt juuksuris, vaid Wavebaris, kuhu ma olen samuti tahtnud juba väga kaua minna. Ja niimoodi saigi rebasest polaarrebane ehk ma pole oma elus kunagi nii blond olnud. Ainuke, mis see kuu tegemata jäi, oli massaž, aga mul on tunne, et see-eest saab seda järgmine kuu topelt! 


 
*Veeda aega inimestega, kellega sa päriselt koos olla tahad. Selle kuu üks suurimaid avastusi- mida tervem ja positiivsem sa oled, seda rohkem tõmbad ligi energiavampiire ja seda enam sulle toksilised inimesed närvidele käivad. Don't get me wrong, ma arvan, et tihti inimesed ise ka ei mõista, kui toksilised nad on või kuidas nad märkamatult su energiat imevad- been there, done that ja sellesse auku on üsna lihtne langeda. Aga see kõik on pannud mind jällegi vaatama üle oma sõprus- ja perekonda ja muutnud suhteid omajagu kihilisteks, aga eelkõige olema eriti tänulik nende eest, kellega ma samal lainel olen ja kes annavad elule nii palju värvi juurde. Kuigi päris kõigiga kalladega ei saanud see kuu kokku, siis nii jälle osadega veetsin väga toredalt aega. See on minu meelest koht, kus hea isekus, enesearmastus ja armastus teiste vastu tuleb kuidagi tasakaalukalt ära kombineerida. 

Ära võta tööd koju kaasa- puhka ja luba endale päevi, kus saab kaua magada. Done, done done. Kuigi ma tegin seda ka enne üsna vähe, siis seekord proovisin ka selles osas sajaga lahti lasti ja kuu lõpuks on ikka päris hea tunne. Mu tööd on viimasel ajal mu elu liiga palju mõjutanud ning see on asi, mis kindlasti ei tasu ennast ära, seega töö jääb töö juurde (kui ei ole vaja just ennast harida). 



Niisiis minu jaoks olid selle kuu märksõnad kindlasti isekus ja minu väärtused, need on midagi, mis tegelikult käivad praegu lausa käsikäes. Kuigi #minukuu on selleks korraks läbi, loodan, et suudan positiivsed mõtted ja teod ka edaspidi oma igapäeva ellu kombineerida. Näiteks oktoobris proovin oma totiumise ilma totitumiskavata korras hoida, jätkan trennidega tuues sisse ka joogat ja venitusharjutusi, loen enesearndavaid raamatuid (või väehamlt ühte) ja luban endale midagi head. Ma harjutan oma ellu uusi ja positiivseid harjumusi, sest mulle tundub, et mida õnnelikum olen mina, seda õnnelikumad on inimesed ka minu ümber. 
Cheers!

No comments

Back to Top