Fam Trip'20

Hello!
Kuidagi on läinud nii, et ma ei ole oma Eesti reise kunagi välismaa reisidega samaväärselt bloginud. Ilmselt on minu jaoks kodumaised reisid just need, kus saan päriselt lõõgastuda ja rohkem oma tarbeks ja lõbuks pilte teha. Nii oli ka seekord, kui võtsime ette järjekordse suvise perereisi, mis on meil juba traditsiooniks saanud. Seekord valisime sihtkohtadeks Pärnu (kus ma ise olen väga vähe käinud) ja Kihnu. Oh boy, te ei kujuta ette kui kaua ma olin tahtnud Kihnu minna ja lõpuks sai see teoks! Seega kuna meil oli mõnus reisuke, siis mõtlesin selle ka siia kuidagi vabas vormis talletada. Here we go! 

PÄEV 1:

Esimene peatus: Kurgja. Siit algas meie tõdemus, et teisipäeviti on paljud muuseumid kinni (sama kogesime ka Toril). Vasakpoolsel pildil palun oma perel tavapäraselt käituda, mida nad muidugi teha ei suutnud... 


Teine koht, kuhu olen tahtnud minna oli Alpaka Farm. Peale külastust on selle kohaga mul kuidagi kahetised tunded. Ootasin seda hetke nii kaua, et ei osanud kohapeal kuidagi hetkes püsida. Kunagi tahaks ikka nendega täitsa koos ka olla, mitte ainult tara tagant vaadata ja süüa anda (saan väga hästi aru, mis asjalood niimoodi korraldatud on). Aga see-eest ostsin kaasa maailma pehmemat lõnga, millest loodetavasti saab varsti minu uus lemmik peapael. 

Fun fact: Perereisidel on kaardilugejaks alati mu tädi ja ta teeb seda ikka korraliku maantee atlasega. 


Pärnu. Vasakul pool on jäädvustatud minu elu teine kord Pärnu rannas- oli täpselt sama tuuline kui esimene kord (talv 2020). Ja kas sa üldse oled Pärnus olnud kui pole Stefanis pitsat söömas käinud?

PÄEV 2: 

Teisel päeval tuli asjad pakkida ümber seljakottidesse, sest ees ootas autovaba reis Kihnus. Hahah, ma alati armastan meie random söögikohti ehk paremal pildil hetk enne praamile minekut nosimas Circle K burgereid ainukeses tuulevarjulises kohas. 


Kiire fotosess oma isikliku fotograafiga, ühtlasi uhkustamas oma uute kollaste küüntega ning püüdmas saare vibe'i. 


Nagu ma ütlesin, meie pere liikus saarel autovabalt. Kuigi ilmateade lubas vihma, saime taevamärjukest tunda umbes max tund kogu saarel veedetud ajast.  


Kihnu on koht, kus vaatamisväärused jõuab ühe päevaga läbi käia (idekas varinat nt jalgratastega sõita) ning pigem on vaatamiseks just elu ja oluga ning loodusega seotud kohad. Rohkem saare info kohta leiab SIIT

Meie imeline ööbimispaik: Kastani majutus. Perenaine on nii lahe ja sõbralik. Ruumid puhtad, eriti mõnus on köögi ja söögitoa osa. Pererahvas pakub vajadusel ka omapoolset toitlustust, sauna ja jalgaratta laenutust. Kusjuures vasakul poolt pildil on tegemist saunaga (meie käisime teises saunas). 

PÄEV 3: 

Vasakul pildil Kihnu muuseum, kust saab saare kohta nii palju huvitavalt informatsiooni, eriti lahe on rahvariiete ja Kihnu pulma osa. Paremal pildil muuseumi suveniiri pood, üks parimatest, mida saarel külastasime. Meiega tulid kaasa need kaks vöökotti. 


Ja muidugi Roositalu Kihnu sai, mis võitis meie pere südamed kohe. Perekonnas tekitas suurt elevust ka odavad kalahinnad ning hülgekonserv. Paremal pildil kohaliku söögikoha tervitusnaps, mis oi kui hästi sarve hakkas. 

Ja oligi aeg koduteele sättida e tagumise pingi rahvas koos lollusi genereerimas. 

Kuigi meie pere reisib igal suvel kuskil Eestis, siis on mul hea meel, et sellel aastal on Eestis reisimisele  ka üldiselt rohkem rõhku pandud. Meil on nii ilusaid ja erilisi kohti, mis tekitab minus alati uhkust ja tänulikkust, et saan selle osa olla ning just seda maad oma kodusks nimetada. 
Cheers! 

No comments

Back to Top