Kohtumine oma naiseliku väega

/Palun postitust lugedes avatud meelt!/ 

Hello!
Ma kogesin hiljuti midagi imelist ja seepärast tahaksin oma mõtteid ja tundeid ka siin jagada. 
Lisaks vaikselt jooga harrastamisele, olen paralleelselt katsetanud ka erinevaid mediteerimise viise. Oh ma mäletan seda aega (mis tegelikult oli alles üsna hiljuti), kuidas ma mõtlesin, kui raske on istuda ja pea mõtetest tühjaks teha ja lihtsalt olla. Little did I know, et meditatsioone on nii palju erinevad (ja mul veel nii nii nii palju avastada) ja täna, pool aastat hiljem ei meeldi mulle endiselt mulle istuvas meditatsioon, sest mul läheb süda pahaks ja siis hakkab selg valutama ja mis kõik veel. 

Aga nädala eest kogesin ma midagi hoopis teistsugust ja vägevamat. Ühel päeval sotsiaalmeedias scrollides jäi mu pilk ühele üritusele pealkirjaga Naistepäeva eri- väering. Kuna korraldajaks oli mu suurepärane BBTRS juhendaja Kati oma uues mõnusas kohakeses HingamisRuumis, siis ei kahelnud ma hetkegi (kuigi mu eelmine meditatsioon lõppes sellega, et oleksin äärepealt joogamati täis oksendanud), kuna tunnen Katiga ennast väga turvaliselt. Ma lihtsalt teadsin, et ma tahan seal osaleda ja mul on seda kogemust vaja. 

Tegemist oli väikeses naistegrupis läbiviidud hingamisseansi/meditatsiooniga, kus läbi naise olemuse arhetüüpide väestamise ja tasakaalustasime oma naiselikku energiat. Tagasi vaadates on kuidagi eriti naljakas mõelda, et tegelikult oli minuga ruumis veel 6 inimest, aga hingamisseansi ajal oleks ma seal justkui üksi olnud. 



///
Aga mis sisaldab naise arhetüüpide paletti ja milleks on vaja neid tasakaalus hoida?

Tasakaalus naine võrdub terve ja tasakaalus perekond. 
Naisenergia teadlik kasutamine võimaldab muuta elu palju ilusamaks, mängulisemaks ja külluslikumaks.  Üks viis kirjeldamaks naise olemuse rikkalikku paletti on vaadelda selle kauni terviku arhetüüpseid osi.

Sinu sees elab: 
TÜTARLAPS, kes on naerab muretult, on mänguliselt emotsionaalne ja pakatab elurõõmust.
ARMASTAJA, kes tundub kõrvaltvaatajale tabamatult müstiline - temast õhkab sensuaalsust ja seksuaalsust. 

PERENAINE, kes hoiab ja loob enda ümber korda, pakub kaaslastele hoolitsevat emalikkust ja jääb ka elutormis rahulikuks. 

KUNINGANNA, kes kannab briljantidega kaetud krooni. Kuninganna teab oma väärtust ja omab väärikust, mis on segatud piisava koguse tarkuse ning õiglustundega.

Kui arhetüüp ei saa elutervel moel väljenduda, siis ilmnevad vari-tüübid (nö ala-ja ületalitlused). Näiteks südamlikkusega kontakti kaotanud Kuninganna on Jääkuninganna ja Tütarlaps, kes ei adu reaalsust/ohte/võimalusi, on Naiivitar.

Juba sünnihetkeks on tüdrukul üheksa kuud emaüsa kogemust, olles mõjutatud ema rasedusaegsest seisundist. Pärast sündi kujundab ema tütre reaalsuse. Õnnelikud on need, kelle esiemad on olnud ühenduses oma naiseliku väega, kes hoolimata eluraskustest ja naiseks olemise valudest on leidnud ja alal hoidnud endas naiseks olemise ilu, rõõmu ja tarkust.

Nende lapsed on näinud oma ema Tütarlapsena vallatlemas, naermas, tantsimas, liblikaid taga ajamas, lumeingleid tegemas, vaimustunult kiikumas, võilille seemnepalle puhumas. Ja veel on need tütred näinud oma ema Armastaja arhetüübi sooja, armastavat suhet oma mehega, jälginud nendevahelisi füüsilisi puudutusi. Ja tajunud, kuidas ema on Kuningannana austatud nii oma mehe, töökaaslaste kui sõprade poolt tänu ta teadmistele, sisemisele väärikusele ning oskustele. Ning loomulikult need tütred on kogenud oma ema emalikku hoolt ja nautinud kodu hubasust, mille ema perenaisekäsi on loonud.

Rohkem arhetüüpide kohta leiab infot SIIT
///


Esmakordsel arhetüüpide lugemisel tundsin ma endas ära pigem Tütarlapse ja Armastaja. Perenaine tundus mulle midagi võõrast ja Kuninganna midagi ihaldatut, sest vast just selle osaga olen viimasel ajal kõige rohkem vaeva näinud. Enne hingamisseansi algust mõtestas Kati veelkord kõik arhetüübid lahti ja järsku mõistsin, et tegelikult on minus kõik olemas, mõni võib-olla küll veidi varju või üleküllastunud kujul, kuid siiski. Niisiis sai minu eesmärgiks tegeleda sellel õhtul Kunninganna poolega. 

Hingamisseanss oli paljuski sarnane tavalise BBTRS hingamiseseanssiga, lihtsalt lühem ja seekord oli rõhk naiselikul energial. Füüsiliselt oli tunda jälle sügelustunnet peopesas ja jalataldades, ning surisemist huultes ning hiljem üle kogu näo. Eriti omapärane hetk oli siis, kui pisarad voolasid mööda põski alla ja tekitasid tunde, et vibreerivad omaette. Minu suureks rõõmuks olid ka nö vertikaalsed värinad tagasi (saavutasin need esmakordselt BBRTS viimastes hingamiseanssides) ja seda seekord ilma, et jalad oleks liblika asendis olnud. 

Seansi alguses pidime ette kujutama oma valitud arhetüüpi- minule kangatus kohe silmade ette Cate Blanchett Elisabeth I filmist. Ma küll püüdsin temaga harjuda, aga ühel hetkel sain aru, et ilmselt on tegemist hoopis arhetüübi varjuga ja lasin tal minna. Ja siis... siis ma kohtusin oma naiseliku väe kehastusega... Tal oli minu välimus, mu naturaalne välimus ja ta kandis valget lihtsalt linast kleiti (nagu talutütar või viiking) ja ta istus rahulikult kuskil aida lavatsil. Millegipärast on kaseoksad ja sõnajalalehed samuti väga olulised detailid. Ühesõnaga kõik oli naturaalne ja maalähedane ja ta ise... ta oli nii rahulik ja õnnelik ja... rahulolev. See oli nii ilus kohtumine, et ma lihtsalt hakkasin nutma, kuidagi nii tänuväärne ja turvaline oli olla ja sellel hetkel mõistsin, et kõik see vägi ja tasakaal on minus endas olemas. See kaunis kehastus jäi terveks hingamisseansiks minu juurde, ta toetas mind, hoidis mul käest, tantsis minuga (kuigi seansi ajal olin terve aeg lamavas asendis) ja lõpuks kallistas mind pakkudes mulle tuge terve teekonna vältel. Ja lõpuks, kui aeg oli käes, liikus ta energiana minu sisse tagasi...

See kogemus oli lihtsalt nii silmiavav, et ma ei saanud pisaraid pidama. Ma vist ei olegi nii siirast ja puhast ja vahetut kogemust tundud, eriti veel enda sisemaailmaga. Ma olen nii tänulik, et sain kogeda seda imelist kohtumist, mis andis mulle juurde jõudu uskuda ja usaldada ennast ning turvatunde, mida ma nii kaua (eriti teistelt inimestelt) otsinud olen. Lihtsalt imeline!
Mis aga puutub teistesse seal osalenud naistesse, siis jagamisringis selgus, et meil kõigil oli oma kogemus ja elamus, kellel rohkem füüsiliselt, kellel vaimselt. Ja see on okei. Ma siiralt usun, et me kõik kogesime seda, mida tollel hetkel vajasime. 

Kuna mul ei ole kahju head energiat ja juhendajat ka teistega jagada, siis hoidke silma peal ka Kati Facebooki lehel, sest peale keerulisemaid aegu on oodata sarnaseid (veidi süvendatud) hingamisrännakuid veelgi! 

Avatud meelt ja uusi katsetusi! 
Kelly


Fotod: Siiri Kumari 

No comments

Back to Top