Testin: Madara päikesetooted

Hello!
Järgnev postitus on juulikuule eriti asjakohane, sest juttu tuleb päikesetoodetest e öelge üks suur tere Madara päikesekreemidele ja isepruunistuvale kehapiimale! 
Nagu olen juba varasemalt maininud selles postituses SIIN, on Madara Läti kosmeetikabränd, mille südameasjaks on looduslikud koostisosad, mis teevad pai meie kehale ning jätavad väiksema jalajälje ka meie keskkonnale. 
Here we go! 

Minu nahatüüp: kuiv, hele, väga aldis päikesepõletustele, päevitub vähe. 


Sädelev BB-kreem kehale SPF15
Maksumus: 24,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 8

BB-kreem SPF15 on mõeldud kehale- nude tooniga päikesekaitsekreem annab kaitse UVA/ UVB- kiirguse eest kaitstes kuivuse ja fotovananemise eest; aloe hoolitseb ja rahustab ning vaarikaseemneõli ja valgustpeegeldavad mineraalid tasandavad ja valgustavad nahka, andes sellele mõnusa läike, mis sobib nii randa kui moelavale. Kasuta igapäevaselt päikesega kokkupuutuvatel kehaosadel. Toode on pähkli ja gluteeni vaba.  

Kuna minu nahk on üsna kerge päikesepõletust saama, siis olen päikesekreemidega juba maast madalast tuttav olnud. BB-kreem on minu jaoks aga midagi uut, sest tegemist ongi põhimõtteliselt nagu BB-kreemiga, mida oleme harjunud näkku panema ja mõte sarnasest tootest kehale tekitas minus eufooriat. Kuigi tootja on öelnud, et nude toon, mis toonib õrnalt on sobilik iga nahatooniga inimesele, siis olen ma tumedama naha osas veidi skeptiline- minu nahk jäi küll ilus ja loomulik, kuid kohati  tundus mulle, et siiski veidi oma päristoonist erinev ja seda mitte niivõrd tumedama tooni mõttes. Samas olen tootega väga rahul, sest peale kreemi pealekandmist tundus nahk ühtlane (nagu oleks tooni mõttes sukapüksid jalas), sametine ning üsna "hingav" ja oh see kaunis sätendus, see on lihtsalt nii nii ilus, et tekitab lausa sõltuvust! Siiski soovitan toodet kanda pigem igapäevaselt tavatoimetuste juures ja vähemalt tundlikuma nahaga inimestel võtta ekstreemsematesse olukordadesse (nt rand) kaasa tugevama SPF sisaldusega päikesekreem. 


Kerge päikesekaitsekreem kehale SPF20 
Maksumus: 24,99€ (Kaubamaja)
Hinne: 7

Kerge tekstuuriga piim kaitseb nahka päikesekiirguse kahjuliku mõju eest. Sobib kasutada kehal, kätel ja näol. Looduslikud mineraalfiltrid kaitsevad nahka UVA/ UVB kiirguse eest, mahlane aaloe ja vaarikaseemneõli siluvad ja pakuvad nahale heaolutunnet. Toode sobib ka lastele ning on pähkli ja gluteenivaba.

Mul oli suurepärane võimalus katsetada nii SPF 20 päikesekreemi kui ka BB-kreemi tantsupeo proovide ajal, mis paistis eriti lõõskav päike. SPF 20 on BB-kreemist tunduvalt heledam toode, mis jääb nahale üsna läbipaistvalt (kui siin ainult natukene muudab nahka heledamaks), samas tundub mulle toode nahal aga veidi vähem hingavam kui seda oli BB-kreem. Lõhnalt on toode aga üsna meeldiv ja ei hakka nii tugevalt ninna kui BB-kreem. Siiski tuleb tõdeda, et ka see toode oli minu puhul sobilik vaid igapäeva kasutamiseks ja tantsupeo platsile tuli lõpuks kaasa võtta raskekahurvägi SPF 50 päiksekreemi hulgast.


FAKE IT isepruunistav kehapiim
Maksumus: 22, 99€ (Kaubamaja)
Hinne: 8

Tegu on loodusliku pruunistuspiimaga kehale, mis ei sisalda sünteetilisi värvi- ega lõhnaained, geneetiliselt modifitseeritud koostisosi ja mikroplasti. Lisaks sellele sisaldab toode hüaluroonhapet ja jojoobiõli, mis niisutavad ja pehmendavad nahka.  Kaunis ja kuldne jume ilmub 4-6 tunni jooksul, päevitust saab muuta intensiivsemaks mitme pealekandmise kaudu ja tänu sellele sobib toode nii heledale kui keskmiselt pruunile nahatüübile. Valge koostis ei määri riideid ega linasid. 
 FAKE IT päevitus püsib kuni 5 päeva ning naharakkude uuenedes kulub päevitusefekt aja möödudes. 

Väga oluline on meeles pidada, et pruunistuskreemid ei paku mingit kaitset UV-kiirguse eest. 24h peale toote kasutamist ei soovita tootja otsese päiksekiirguse käes viibida, seega on päikesekreemide kasutamine absoluutselt kohustuslik. 

Minu jaoks oli see täiesti esimene kord kasutada isepruunistuvat toodet, seega valisin esimeseks ohvriks välja oma jalad. Ausalt öeldes võtsin ma selle testimiseks pikalt hoogu ja valisin päeva, millest järgnevatel päevadel ei pidanud olema paljaste säärtega- nii igaksjuhuks, kui midagi peaks nässu minema. Kuna olin ostnud eelnevalt ka spetsiaalse kinda, siis pealekandmine sujus kiirelt ja mugavat- toode ise nägi välja nagu tavaline kreem ja midagi ära ei määrinud, meenutas mulle lõhna poolest veel sidrunikeeksi. Katsetasin toodet õhtul, paar tundi enne magama minekut, hommikuks olid jalad kenasti paar tooni tumedamad ja minu suureks rõõmuks veel ühtlased ka, linad ja riided olid sama puhtad kui enne, ainuke asi mis mind häiris oli endiselt üsna tugev sidrunikeeksi lõhn. Pean tõdema, et jäin tulemusega väga rahule, varvaste  juurest on küll veidi harjumatult pruunikas/oranžikas, kuid ülejäänud jalgadega olen väga rahul- tulemus on sarnane sellele, mida võib ka kasutamisõpetuse videos näha, ainult veidi oranžikam. 

Lisan siia igaksjuhuks ka toote kasutamisõpetuse:

1) Koori keha õrna koorijaga pöörates erilist tähelepanu kuivematele piirkondadele nagu küünarnukid, põlved ja kannapiirkond (kasuta koormiseks nt pruuni suhkrut v kohvipaksu).
2) Kanna pruunistuspiim ühtlaselt puhtale, kuivale nahale. Parema tulemuse saamiseks kasuta spetsiaalselt mõeldud kinnast.
3) Pärast kasutamist pese hoolikalt käed.
4) Enne riietumist oota paar minutit, et toode jõuaks imenduda.
5) Päevitust võib muuta intensiivsemaks kandes pruunistuspiima uuesti nahale 6h pärast.


Ja sellised olidki seekordsed tooted- oli nii eufooriat kui kartust, kuid tegelikult sain jälle väga lahedad kogemused juurde! Tehke siis ikka oma nahale pai ja kaitske seda liigse päikese eest!
Cheers!

No comments

Back to Top