Meresuu Spa & Hotel


Hello!
Kuna mind on mõnda aega vaevanud põiehädad ja ma pole sobivaid ruume riietuste pildistamiseks leidnud, siis mõtlesin teha arvustava postituse hoopis Meresuu Spa & Hotelli kohta, kus me just paar päeva tagasi veetsime lõõgastava minipuhkuse. 

Vabandust, kuna ma lihtsalt ei viitsinud oma peegelkaamerat igalepoole (loe: sauna ja veemaailma) kaasa vedada, siis enamus pildid on tehtud telefoniga. 

Hotell: 
Narva-Jõesuus asuv Meresuu Spa & Hotell avati 2008. aastal ning seega on 2014. aastal avatud Noorus Spa Hotellist veidi vanem. Tuleb välja, et Tallinnast ilma autota on sinna päris ebamugav saada (ja ka tagasi), sest ronge sinna ei lähe ja enamus (Simple express) bussid sõidavad sinna 4 TUNDI, lisaks sellele on bussipeatus 1,5 km kaugusel. Toaga võis üldiselt rahule jääda, kuigi minu jaoks nägi üldine ilme välja kuidagi väsinud ja minu kui soojaarmastaja jaoks jäi temperatuur samuti jahedapoolseks (kuigi lülitasime sisse kõikvõimalikud nupud). Samuti tuli tasuta hommikumantlite juurde osta sussid (2€) ja baarikapp oli täiesti tühi, uksel vaid silt, et kõik baarikapis olev on paketi hinna sees- kas pakette on muudetud või oli meil lihtsalt mitte sobiv kombo võetud (läbi hotelliveebi ühe öö pakett, 56€), see jäigi arusaamatuks. Aga see-eest oli meil üle tüki aja päriselt kaheinimese voodi (okei, kahele üheinimese voodile oli madrats peale tõmmatud, aga aru ei olnud üldse saada) ja koridorid olid väga viisaka välimusega, lisaks oli 11. korruse koridoris imeilus vaade merele. 


Restoran
Ma arvan, et suurim pettumus kogu puhkuse juures oli minu jaoks restoran Meloodia, mis jagunes kaheks ruumiks- ruum, kus pakuti rootsi laua toitu (õhtusöök oli 16€ inimese kohta, hommikusöök oli meil hinna sees) ja ruum, kus sai tellida menüüdest (ootejärjekord pikem, hinnad taskukohased). Esimene ruum nägi välja kergelt söökla sugemetega, teine ruum oli juba ilusam ja asjalikum, aga kui võrdlen seda näiteks Aqva Fresco sohvabaariga, siis minu jaoks on Fresco tunduvalt kenam koht, kuigi piltide pealt võib vastupidine mulje jääda. Ka söögid ei olnud minu meelest just kõige paremad, mulle väga meeldisin juustupallid, värske sai koos üridvõiga ja kokteil, peika kiitis creme brüleed, kuid minu Caesari salat koos keedetud kana, vähese kastme ja vähese riivitud juustuga oli üks hullemaid, mida ma üldse olen saanud. Hommikusöök oli see-eest täitsa hea ning valikut leidus kõigile. 


Saunakeskus:  
Saunakeskus läbis 2017. aastal uuenduskuuri, mis lisaks eelmiste saunade uuendamistele tõi juurde ka 2 uut leilisauna. Saunamaailmas on minu lugemise järgi kokku 8 sauna- 3 leilisauna (sealhulgas uued Musta ja Valge saun, mis asuvad peamajast paar meetrit väljas ja on väga mõnusad), aurusaun, soolasaun, looduslik soolakivi saun (teistest jahedam saun, kus soovitatakse istuda järjest vähemalt 25 minuit), kadaka saun ja türgi saun (mis tegelikult hamamist ikka päris palju erineb- originaalis on türgi saun mõeldud pesemiskohaks). Naiste pesemisruumis oli ka üks ainult naistele mõeldud leilisaun. Minu lemmikud olid Must ja Valge saun, mis meeldisid mulle enim nii välimuselt kui ka emotsioonilt, halvimad olid türgi saun (millegipärast on koduleheküljel sellest teistsugune pilt) ja saunamaailmas asuv leilisaun, kus ma lihtsalt oma jalatallad kergelt ära põletasin, aga ma olengi hella nahaga.
***
Saunamaailma kuuluvad muidugi ka basseinid, suures siseruumis on bassein täiskasvanutele (mõnus suplemiseks, kuid mitte spordi tegemiseks), lastebassein (koos kose ning väikese ümmarguse osaga, kus on tugevam vool), väikelaste bassein, õhumassaažiga lamamisbassein ja mullivann, lisaks leidub seal samas ruumis ka jalgade jaoks mõeldud kontrast bassein. Väljas oleval terrassil, kohe Musta ja Valge sauna kõrval on külm välibassein ja soe mullivann (tünnisauna laadne asi). Minu lemmikuteks oli väljas olev mullivann, millele andis eriti juurde lumised männid ja õrn lumesadu ning õhumassaažiga lamamisbassein, mis oli nii mõnusalt soe ja lõõgastav. Saunakeskuse osa mulle üldiselt meeldis, peale saunade ja basseinide lõi mõnusa tunde ka tavalisest hämaram valgus, mida oli eriti märgata õhtusel ajal ning mitmekesised istumiskohad, eriti just baldahhiin laadis kergete kangastaega ümbritsetud lamamistoolid, kus oli nii mõnus saunakeskuse baarist tellitud jooke nautida. 
***
Saunakeskuses veedetud tipphetkedeks osutusid muidugi saunarituaalid, mis on juba saunakeskuse pileti/ paketi sees. Minule, kui vanale leilivõtjale oli leilisaunarituaal paras väljakutse aga samas ka nauding- ühel hetkel hakkab lihtsalt nii palav, aga pärast on ikka väga hea olla. Ainuke ebameeldiv detail oli rituaali läbiviija, kes rääkis väga väga halba eesti keelt. Kui leilisaunas üritas ta eesti keeles rääkida ning teised osavõtjad tõlkida, siis soolasauna astus see sama noormees juba hoitusega, et eesti keelt tema ei räägi ja nii jäigi mul üle lihtsalt vaadata, mida teised teevad ja pärast nende tõlkeid kuulata. Mõlemad rituaalid toimuvad mitu korda päevas ning kestavad 10 minutit. Kui soolasauna omast ma suurt midagi ei arvanud, siis leilisauna oma meeldis mulle väga! 


Ilumaailm
Kui ma nüüd järele mõtlen, siis tegelikult ööbisin ma niimoodi SPA hotellis päris esimest korda ja esimest korda elus külastasin ma sellises kohas ka ilumaailma, kuigi seal pakutakse väga palju erinevaid teenuseid, broneerisin mina endale aja meemassaažiks. Mulle väga meeldis sealne hubane sisutus, aga peale protseduuri olin ma päris õnnetu, sest kuigi massaaž oli tunduvalt parem kui see silitamine seljale, mis ma ühes Tallinna salongis sain (mulle meeldib tugev pinges lihaseid lõdvestav massaaž), siis mulle tundus, et mee asemel määriti mulle peale lihtsalt tavalist massaaži õli ja muditi klassikalisel viisil. Küsimuse peale, mis sorti massaažiga oli tegemist, vastas massöör, et tema eesti keelt ei räägi ja ka administratsioonis ei teinud ma esialgu ennast piisavalt selgeks, sest ma lihtsalt ei saanud aru, kas mina eksin (ma polnud varem kunagi meemassaaži saanud) või eksisid nemad. Peale mõningast googeldamist sai mulle selgeks, et tegemist polnud kohe kindlasti minu poolt välja valitud teenusega ja ma läksin tagasi mõttega maksta lihtsalt klassikalise massaaži eest, mis oli ca 15€ vähem kui mee oma (hinnad vastavalt 32€ ja 45€), minu üllatuseks pakuti mulle aga võimalust võtta ka tasuta meemassaaž (tegelikult pole ma kindel, kumma massaži eest raha võeti). Tegijaks oli see sama naine, ausalt öeldes oli mul ülimalt piinlik jälle tema ette minna, aga oma tööd tegi ta hästi, sest oh sa jutt, kui valus see protsduur oli (võib-olla oli ta hoopis natukene kuri mu peale, igatahes meenutas mulle see päikese käes põlenud naha mudimist, aga arvatavasti tegi tema oma tööd hästi, sest paljudes kohtades ongi seda protseduuri valusana kirjeldatud), selg oli veel õhtulgi punane, niiet tegelikult oleksin võinud oma klassikalise massaažiga lihtsalt vait olla, aga nüüd ma tean, milline näeb välja ka mee oma. 


Tegelikult oli meil Narva-Jõesuus päris kena puhkus, eriti meeldisid mulle saunakeskuse mõnud, kuid kohati oli väga häiriv vene keelne teeninus või see, et pea alti pöörduti meie poole esimesena vene keeles. Ma saan täitsa aru, et vene keelseid kliente kohtab seal kindlasti palju rohkem ja esmane pöördumine minu jaoks arusaamatus keeles on arusaadav, aga kui teenindaja ei oska minuga lihtsal suhtlustasandil rääkida, siis see minu jaoks enam okei ei ole. Seekordse külastuse põhjal annan SPA hotellile 10-st punktist 6. Kindlasti tahaks suvel Narva-Jõesuusse tagasi minna, siis on ka kindlasti linna peal rohkem võimalusi, seal tundus palju vahavaid kohvikud/restorane olevat, ööbimispaik jääb esilagu aga lahtiseks. 
Cheers! 


Hello!
As a while I have had some problems with my bladder and I haven't found any nice rooms for photo shooting then I thought that I will do a post about Meresuu Spa & Hotel, where a coupe of days ago we spend a relaxing mini holiday. 

I am sorry, as I was too lazy to take my big camera to everywhere (read: to sauna and pools), then most of the photos are made with phone. 

Hotel: 
Meresuu Spa & Hotel is in Narva-Jõesuu (15 km from east border) and it was open in 2008, so it is a bit older than the second Narva-Jõesuu SPA which is called  Noorus Spa Hotel and which was opened in 2014. It came out that from Tallinn without car it's pretty annoying to get there (and go back), because there's no trains and  most of the buses  (Simple express) are going there for 4 HOURS and the local bus stop is 1,5 km away from hotel. The room was pretty nice, but for me it looked a bit old and felt a bit cold, although we turned all the possible things on. There were free morning robes, but no free slippers (they costed 2€ per person) and the bar cabinet was completely empty, although on it's door was a sticker, where was written that everything inside of it is for free- I don't know did they change the package or we just didn't had the suitable one (we got ours from HERE, sorry this page is only in Estonian, anyway one night package costed 56€). But over a long time we finally had a double bed (okay, there were two single beds covered with mattress, but it was very comfortable) and corridors looked very nice, also the view to sea from 11th floor.


Restaurant
I guess that the biggest disappointment for me was the retaurant Meloodia (Melody), which had two rooms- one room for the buffet (dinner buffet costed 16€ per face, breakfast was in our package) and other room for a la carte (waiting time was longer, but prices were good). The first room looked a bit like canteen, the second one was much prettier, but if I compare this for example Aqva SPA  lounge Fresco, then for me Fresco looks much better place, although on the photos it may look opposite. Also the food wasn't the best, I really loved the cheese balls, fresh bread with herb butter and a cocktail, my bf liked creme brulee, but my Caesar salat with boiled chicken, super small amount of sauce and cheese was one of the worst ones, which I ever have eaten. Breakfast was pretty good, there was something for everyone. 


Sauna center:  
In 2017 the sauna center got a new look, which also brought 2 new Finnish saunas. There's 8 saunas- 3 Finnish ones (the new ones, Black/Must and White/Valge saunas are a couple of meters outside of the main house), steam sauna, salt sauna, natural salt rock sauna (it's a cooler than other ones and it is recommended to be there at least 25 minutes), juniper sauna and Turkish sauna (which didn't look like hamam at all). In ladies washing room there's also one private Finnish sauna for ladies. My favourite ones were Black and White saunas, which looked amazing and were amazing, the worse one for me was Turkish sauna (in home page there's different photo of it) and the Finnish sauna which was in sauna center because it burnt a bit my foot soles, but well I have very sensitive skin. 
***
In sauna center there's also pools, inside there's pool for adults (nice for relaxing swimming, but not for sport), pool for children (with waterfall and a round part, where the flow is stronger), pool for little children, lying pool with air massage and jacuzzi, also there's contrast pool for feet. Outside, next of Black and White sauna, there's cold pool and warm jacuzzi. My favourite ones were the outside jacuzzi, it was so nice to sit there and look the snowy pines, I also liked the super warm lying pool with air massage, it was just so relaxing! I really liked the sauna center, besides of saunas and pools I also liked the light, which was darker than usually and all those seating places, especially the one which was in baldachin style, it was so nice to sit there and enjoy the cocktails.
***
The most excited moments in sauna center were the sauna rituals (price is included to the sauna center ticket/ package). For me, as to old sauna lover, the Finnish sauna ritual was a nice challenge, - in one moment it got just so hot, but after that I felt so good. The only unpleasant detail was the person, who lead the ritual, because he spoke very bad Estonian. In Finnish sauna he at least tried to speak and the other participants were translating (from Russian to Estonian), but in salt sauna the same guy began already the ritual with warning that he doese'nt speak Estonian. Unfortunately I don't know does he speaks any English. Both rituals are 10 minutes long and are held a couple of times in day. For me the salt sauna ritual wasn't nothing special, but I really liked the Finnish sauna one! 


Beauty world
Actually this was my first time to spent a night in SPA hotel like this and in the first time of my life I also visited the hotel beauty world. Although there's a loads of different procedures, then I chose honey massage. I really liked the cozy vibe in there, but after procedure I was quite unhappy, because despite of a nice massage, which was much better, than the one, which I got last year in one Tallinn salonge where I basically didn't feel nothing (I like hard massage, which is making my intense muscles soft again), then I felt that instead of honey I was covered with usual massage oil and I got classical massage. I actually asked form the masseur, which massage she made, but she only said to me that her Estonian is very bad and in beauty world reception I didn't do my-self enough clear, because I was so confused did they do something wrong or was it me. After some searching from Google I found out, that for sure it wasn't honey massage and I went back to ask can I pay for the classical massage then, because it was around 15€ cheaper than the honey one (classical costed 32€ and honey 45€), for my surprise they offered me a free honey massage (actually I am not sure did I payed for the honey massage or the classical one). The masseur was the same lady, and I felt so bad to go back to her, but she did it well. I must say that the honey massage was a bit like a hell, because it was so painful, maybe that lady was a bit angry and she revenged me (most likely she wasn't, because mostly this massage is described as a painful one), but anyway it felt like someone is making massage to sunburned skin, my back was totally read even hours after the procedure. But now I know that honey one is too bad for me. 


Actually we had a pretty nice holiday in Narva-Jõesuu, I really liked the sauna center, but in some places the Russian language service or that usually the staff started to speak with us in Russian, was annoying. I understand that this place is more for the people, who speaks Russian and that's why I understand why staff starts to speaks Russian first, but if some of them can't speak a simple Estonian (I remind you that in Estonia the only national language is Estonian), then this is not okay for me. At this time I am giving to Meresuu SPA & Hotel 6 points form 10. In the summer I really like to go back to Narva-Jõesuu, because it looks a lovely summer town place, but I'd like to see the other accommodations, too. 
Cheers! 

2 comments

  1. Bussiga on mugavam nii, et sõidad Narva ja seal istud maakonnaliini bussile ja sellega NarvaJõesuusse - kohalikud bussid sõidavad väga tihti ja peatus otse hotelli ees (Nii Meresuu kui ka nõks edasi Nooruse ees) :) Jah, peab küll ümber istuma, aga samas võtab see vähem aega kui 1,5 km jalutamine kodinatega :D

    ReplyDelete

Back to Top