Blog or not to blog?

It's Christmas time which should bring hope and peace but before I will get this I need to make this post, which is not the happiest one. As I haven't been here for a while then it is quite easy to guess that I have visited that bad dark place again, which makes me think about my blog existence. 

Some time ago I red blog post "Too boring, to be blogger?" from Storytelling blog by Marili (sorry guys, this post is in Estonian) and this post made me think about my blog, like it made me ask from my-self "What is the aim of this blog", "What is my X-factor?", "Why I have this blog?". Sadly after my analyse I figured out only that here is nothing special, I don't want to make this place down or  pity my-self, but let's be honest, I have used the same things what my favorite bloggers have used, so of course there can't be any personality, but on the other hand some things works better then others, so is it a crime to use them? I also know that I started blogging because I was so obsessed of other blogs and I needed a lot of attention, but today for me blogging is more like a habit, surprisingly I don't need so much attention anymore and this feeling is replaced with a need to give inspiration!

Somehow I started this conversation with Grete, who has made most of my this year photos and who made a blog about her first marathon. So that's how we sat down and started to make plan how to save our blogs. My main problem was the category of my blog- I never felt like a fashionista, I wear what I like and sadly it is influenced by mass fashion; also I don't know much about make-up things and I don't like to read such kind of posts, but who knows, maybe I will do a post of some products, but then I will speak about only my opinion because I think it is brutal to recommend something to others if I don't have enough knowledge. People who have met with me outside of blog world also know that I have some other hobbies, too, but I don't feel right to speak about them in here, so I guess there will be no room for life-style blog, but if you'd like to know about my life outside of this world then the best way to is to follow my Instagram . So I have no idea which one my blog is or will be, but I think it will be a mix of different categories. 

After meeting with Grete I got some ideas, probably they will be generally-old-but-in-here-new things, so let's see how I will manage them and how you will like them, maybe it will lead me to something special and I can offer more inspiration. One is sure- I prefer my and my friends photos, ohter photos I like to reblog on Tumblr, which kind of ties my hands... 

So here is a small Christmas wish: please write me which kind of posts do you like or what would you like to see, I promise that all good will come back to you!

A big hug to them you finished all this text! 
///
Käes on küll jõuluaeg, mis peaks olema lootuse ja valguse ja rahulikkuse aeg, aga enne kui ma selleni jõuan, vajab mu südametunnistus veidi tumedamatel toonidel rääkimist, sest nagu võib arvata blogi passiivusest, olen külastanud jälle seda kõige mustemat kohta, mis paneb mind selle kohakese saatuse üle mõtlema. 

Mõni aeg tagasi lugesin Marili postitust "Liiga igav, et olla blogija?" Storytelling blogist ja ma pean tunnistama, et see postitus mõjutas mind väga ja seda heas mõttes, sest see pani mind jälle terve rea küsimuste ette: "Mida tahan mina oma blogiga saavutada", "Mis teeb minu blogi eriliseks" ja "Miks ma üldse blogin?". Paraku peale alateadvuslikku analüüsi olen selgeks teinud ainult selle, et ega midagi erilist siit ju ei leiagi, mitte et ma ennast tahaks maha teha või haletseda, aga ma olen alati oma blogi kujundanud oma lemmikute järgi, sest olgem ausad, nii on lihtsam ja elus on lihtsalt mõned võtted edukamad kui teised. Samuti tean, et alustasin blogimist sellepärast, et olin ise teiste blogide lugemisest vaimustuses ja vajasin ääretult suurel hulgal tähelepanu, tänaseks on blogimisest saanud pigem harjumus, sest ka minu tohutu tähelepanuvajadus on mulle endalegi üllatuseks hakanud kokku kuivama ja asendunud tahtega inimesi inspireerida!  

 Kuidagi sattusin neid mõtteid arutama Gretega, kes on teinud enamus minu viimastest piltidest ja  kes lõi ka endale mõni aeg tagasi blogi, kus pühendus enda esimesele maratoni jooksmisele. Nii istusimegi ühel õhtul maha ja hakkasime oma jänni jäänud blogidele uut elu sisse ajama. Minu peamine probleem seisnes selles blogi suunitluses- ma ei ole ennast kunagi fashionistaks pidanud, ma käin riides nii nagu mulle meeldib ja paraku mägib rolli ka massimood; samuti ei tea ma suurt midagi ilutoodetest, mulle ei meeldi selliseid postitusi tavaliselt lugeda, kuid samas ei ole välistatud, et ma tulevikus mõnest asjast kirjutada ei võiks, kuid sel juhul ainult puhtalt enda arvamusest, sest ma ei leia, et ilma vastava hariduse või huvita võiksin inimestele soovitada midagi, millest ma tegelikult midagi ei jaga.  Inimesed, kes on kohanud mind väljaspool blogimaailma, teavad, et tegelen veel nii mõnegi teise asjaga, aga siinkohal ei tahaks ma seda kohakest muuta ka täielikult elustiili blogiks, see kuidagi ei käi kokku sellega mida ma tegelikult teha tahaksin, küll aga saate minu tegemisi jälgida Instagramist. Niisiis on ja jääb minu blogi arvatavsti selliseks Segasummasuvilaks nagu ühele punapäisele tüdrukule kohane. 

Pärast ajurünnakut Gretega said selgeks mõned ideed, mida võiks arendada ja vaadata, kuidas teile selline ülidselt-vana-aga-minu-poolt-uus-asi meeldib, võib-olla koorub sellest välja ka minu nö erilisus ja nii mul kui teil on veidikene põnevam! Üks on kindel, eelkõige eelistan ma endiselt enda või sõprade tehtud pilte, muude piltide koht on minu jaoks endiselt Tumblr-s, seega on minu käed kohati seotud...

Siin kohal on mul teile väike jõulupalve: kirjutage ja joonistage mulle, millised postitused teile meeldivad või milliseid te näha tahaksite, luban et kõik hea tuleb teile kunagi tagasi:)!

Pikk pai neile, kes võidukalt lõpuni jõudsid! 

2 comments

  1. Midagi äkki DIY, ülikoolielust postitused...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle vastuse eest!
      Võtan arvesse:)

      -K

      Delete

Back to Top